Anmeldelse

I lysets tjeneste

- nye religiøse og spirituelle grupper i Danmark

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Endelig er der kommet en samlet oversigt over nye religioner i Danmark skrevet på en fagligt sober måde, og som samtidig kan læses af lægmand og alle mand. Det har været ekstra sjovt for mig at læse denne bog, da jeg personligt kender mennesker, der er aktive inden for både Martinus-bevægelsen, Hareskoven Blotgilde og Wicca. Desuden er det bare så flot, hvad Det danske Pluralismeprojekt ved Aarhus Universitet udretter den ene gang efter den anden. Det er nu den fjerde udgivelse i serien "Nye religioner i Danmark", og denne bog er bare kvalificeret guf. Hvad kan man ønske sig mere af en bog, end at man bliver både underholdt og undervist på et sobert og velfunderet grundlag?

Det er første gang, at der på dansk gøres status over det nye religiøse og spirituelle landskab i det nye årtusinde. Jeg er vildt imponeret over den detaljerigdom, beskrivelserne rummer om de mest fremtrædende grupper i Danmark i dag. Hvordan ser det ud med de nye religiøse grupper i fremtiden? Og hvad er det egentlig, de kommer af? For er de i virkeligheden så nye, når det kommer til stykket?

Bagest i bogen er der en god liste med oplysninger om de mere end 100 grupper, som er blevet interviewet og undersøgt i forbindelse med bogen.

Det er nutidig og levende information, som bør være kendt på ethvert lærerseminarium og af den flittige og engagerede religionslærer i folkeskolens overbygning. Det er klart en bog til lærerens baggrundsviden, men da sproget er så godt, kan enkelte afsnit også tages ud og blive "tygget" sammen med kvikke elever i en afsluttende projektopgave i 9. klasse.

Bogen anbefales til alle, der har interesse for emnet, og bør derfor stå på ethvert skolebibliotek til inspiration til nye tværfaglige emner.

Powered by Labrador CMS