Anmeldelse Kristendomskundskab
0   218

I lysets tjeneste

- nye religiøse og spirituelle grupper i Danmark

Fakta<p>Forfatter: René Dybdal Pedersen</p><br /><p>ISBN: 87-91668-03-4</p><br /><p>199 kroner, 291 sider</p><br /><p>Forlag: Forlaget Univers</p>

Endelig er der kommet en samlet oversigt over nye religioner i Danmark skrevet på en fagligt sober måde, og som samtidig kan læses af lægmand og alle mand. Det har været ekstra sjovt for mig at læse denne bog, da jeg personligt kender mennesker, der er aktive inden for både Martinus-bevægelsen, Hareskoven Blotgilde og Wicca. Desuden er det bare så flot, hvad Det danske Pluralismeprojekt ved Aarhus Universitet udretter den ene gang efter den anden. Det er nu den fjerde udgivelse i serien "Nye religioner i Danmark", og denne bog er bare kvalificeret guf. Hvad kan man ønske sig mere af en bog, end at man bliver både underholdt og undervist på et sobert og velfunderet grundlag?

Artiklen fortsætter under banneret

Det er første gang, at der på dansk gøres status over det nye religiøse og spirituelle landskab i det nye årtusinde. Jeg er vildt imponeret over den detaljerigdom, beskrivelserne rummer om de mest fremtrædende grupper i Danmark i dag. Hvordan ser det ud med de nye religiøse grupper i fremtiden? Og hvad er det egentlig, de kommer af? For er de i virkeligheden så nye, når det kommer til stykket?

Bagest i bogen er der en god liste med oplysninger om de mere end 100 grupper, som er blevet interviewet og undersøgt i forbindelse med bogen.

Det er nutidig og levende information, som bør være kendt på ethvert lærerseminarium og af den flittige og engagerede religionslærer i folkeskolens overbygning. Det er klart en bog til lærerens baggrundsviden, men da sproget er så godt, kan enkelte afsnit også tages ud og blive "tygget" sammen med kvikke elever i en afsluttende projektopgave i 9. klasse.

Bogen anbefales til alle, der har interesse for emnet, og bør derfor stå på ethvert skolebibliotek til inspiration til nye tværfaglige emner.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
994 andre er allerede tilmeldt