Anmeldelse

Dyr i Grønland 1, 2 og 3

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Grønland er et utrolig fascinerende land med enorme vidder og et meget spændende dyreliv tilpasset de vejrmæssige ekstremer, der hersker på disse breddegrader. Hvert år trækker det mange mennesker derop, så de på egen krop kan mærke landet. I disse bøger søges en del af det forholdsvis varierede dyreliv beskrevet, så man som læser fornemmer en lille smule af landets natur. I hver bog stilles der skarpt på fire dyrearter, der beskrives så grundigt, som det ret begrænsede antal sider giver mulighed for. Man kan læse om laks, rener, moskusokser, isbjørne og flere andre dyr. Opbygningen i bøgerne er ens. Der indledes med et kort afsnit om Grønlands natur - et afsnit, der ordret er ens i de tre bøger. Derefter følger beskrivelserne af de enkelte dyr startende med et kort generelt afsnit om dyret og dets anatomi, dernæst dyrets levevis. Bagest findes et stikordsregister. Det kunne godt have været suppleret med henvisninger til øvrig litteratur og internetsider om emnet. Bøgerne er naturligvis rigt illustreret med rigtig gode fotos og tegninger. På forlagets hjemmeside findes opgaver til faglig læsning, som man som underviser med fordel bør benytte sig af.

Generelt nogle ganske udmærkede bøger, der er lige til at gå til. Dog savner jeg en mere varieret indledning i de tre bøger. Det ville klart have gjort bøgerne endnu mere spændende at kaste sig over. Bøgerne skal bruges tidligt i skoleforløbet, da de ellers hurtigt kan virke for overfladiske.