Anmeldelse

Hasta, luego, amigo

6 sange for klassens orkester

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De seks sange med spillesatser retter sig mod folkeskolens 3.-6. klasse. Hæftet indledes med metodiske kommentarer og musikhistoriske oplysninger. Sangene er enkle og iørefaldende med få akkorder og holdt i et cubansk folklore-tonesprog. Hver sang indledes med forfatterens personlige erindringer og kommentarer og er tydeligvis udsprunget af og udtrykker begejstring for Cuba.

Spillesatserne, instrumenteret for fløjte, keyboard og stavspil, er virkelig simple - grænsende til det kedelige, men børnene vil sikkert kunne spille stemmerne fra bladet. Det er det rytmiske akkompagnement, der giver sangene liv og karakter, og det er da også denne prioritering og fokusering, jeg læser, at forfatteren har. Jeg er sikker på, at materialet vil fungere godt i klassen.