Thor og Jesus

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sofie og Jonas møder Thor, Odin og de andre nordiske guder i julekalenderen »Jul i Valhal«. Det er ren underholdning, men religionslærerne kan måske bruge julekalenderen alligevel.

Kan religionslærerne bruge »Jul i Valhal« i deres undervisning?

»Jeg har ikke set julekalenderen, men umiddelbart er den jo ikke lavet med undervisning for øje, men primært som underholdning. Derfor tror jeg ikke, det ville være relevant undervisningsmateriale, lige meget hvor god den er. Men hvis en hel masse børn ser noget eller bliver optaget af noget, der har med religionsfaget at gøre, så kan det være en slags afsæt for, at man tilrettelægger et undervisningsforløb om emnet«, siger formanden for Religionslærerforeningen, John Rydahl.

Kan man bruge den nordiske mytologi til at fortælle om den kristne jul?

»Det har jeg svært ved at forestille mig, for de to ting har jo ikke noget med hinanden at gøre, selvom der fortsat er hedenske rester i den måde, vi fejrer jul på herhjemme. Men det er samtidig klart, at når man i skolen beskæftiger sig med kristendommens indførelse i Danmark, så er det naturligt også at beskæftige sig med, hvordan forholdene var på det tidspunkt«.

Vil eleverne helst høre om nordisk mytologi eller om bibelske fortællinger?

»Fortællestoffet som sådan er de yngste elever tit meget optagede af, og det uanset om det er nordisk mytologi eller bibelske fortællinger. Det er simpelthen fortællingens univers, de er optagede af. Men det er samtidig klart, at i skolens undervisning fylder de bibelske fortællinger langt mere end den nordiske mytologi«.

lkp@dlf.org

Powered by Labrador CMS