Regeringen gemmer sig bag Velfærdskommissionen

Kommissionen har ikke analyseret skoleområdet

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bertel Haarder er ikke medlem af DLF's hovedstyrelse. Alligevel fyldte han meget på styrelsens decembermøde - eller rettere: ministerens mange indfald og initiativer fyldte meget. Man diskuterede regeringens anslag mod børnehaveklassen, 10. klasse og gruppeprøver og gruppeeksamen, og formanden og næstformanden orienterede om foreningens mange aktiviteter for at påvirke den politiske debat og beslutningsproces. Der blev fortalt om forberedelse af en høring om folkeskolelovens formålsparagraf, og man drøftede Velfærdskommissionens rapport.

»Jeg blev meget tom indeni, da jeg læste kommissionens udspil på skoleområdet, for den har ikke gjort ret meget andet end at skrive af efter regeringsgrundlaget. Rapporten indeholder ingen selvstændig analyse af, hvad der er behov for på skole - og uddannelsesområdet«, sagde Anders Bondo Christensen.

Det er smart af regeringen at lade Velfærdskommissionen og Globaliseringsrådet komme med en masse udspil, som man så kan dække sig ind under. Men det er altså regeringen og undervisningsministeren, der står med ansvaret, mente Anders Bondo, som også understregede, at forældre og elever er meget glade for 10. klasse, som den er nu, og at forældre generelt er imod en tidligere skolestart, som regeringen forsøger at snige igennem.

tt@dlf.org