Anmeldelse

Et træk i trøjen

30 sange og salmer

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lejlighedssange til enhver lejlighed - og for Gud og hvermand! Sådan kan man godt kalde Torben Hangaards sange og salmer. Bogen er blevet til som en hyldest til de 30 år, der nu har været folkekirke i Vollsmose ved Odense. Bydelen, der rummer flere nydanskere end gammeldanskere. Nydanskere, som for første gang skal stifte bekendtskab med den danske sang- og salmekultur. Vi er i Danmark beriget med en helt unik salmetradition, og dertil har vi også nogle helt fantastiske højskolesange, som bliver sunget, hvor mennesker mødes, og denne kulturarv og tradition skal vore nye landsmænd da også introduceres til.

Vi bliver alle glade, når vi synger. At synge sammen skaber et fællesskab, som kan være med til at bryde den generthed, man ellers møder fremmede med. Derfor er det en rigtig god idé, som sognepræsten har fået, idet han har skrevet helt nye tekster til populære danske og internationale melodier og til de kendte salmemelodier. Det er uden tvivl godt for integrationen, at man ikke tager salmebogen frem, når der skal synges salmesang med vore muslimske medborgere. Så er det langt bedre selv at skrive nogle tekster, der bygger på et kristent kultur- og menneskesyn, hvor alle kan mødes. Derfor har jeg også lagt mærke til, at anden og tredje trosartikel stort set ikke berøres. Det er første trosartikel - skabelsen - Guds nærvær og omsorg, der er det gennemgående motiv, og så er det den sidste del af trosbekendelsen, hvor vi tror på den hellige almindelige kirke, og det menneskelige fællesskab, som står centralt.

Det er en bog fyldt med glade og positive tekster, som mange sikkert vil have det godt med at synge sammen. For eksempel til morgensang eller andre lejligheder med fællessang.