Debat

Alt andet end ligegyldigt

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvis det nu var rigtigt, at Socialdemokraterne først sagde fra over for offentliggørelse af skoleresultater og rangordning, efter at regeringsgrundlaget var skrevet i februar 2005, ville Bertel Haarder have ret i, at det kunne være en ligegyldig polemik (Folkeskolen nummer 47). Men det er ikke rigtigt.

Socialdemokraterne sagde fra, allerede dengang regeringen sammen med Dansk Folkeparti i 2003 ved lov gennemtvang offentliggørelse af skolernes afgangsprøveresultater imod en samlet opposition.

Hvad vi her er vidner til, er derfor en opvisning fra Haarders side i regeringens - må jeg medgive dygtigt gennemførte - spin: Pak Socialdemokraterne ind. Kom dem hele tiden i forkøbet på dele af deres egen politik, så folk ikke kan se forskellene. Og om offentligheden gennemskuer det, er alt andet end ligegyldigt.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler