Anmeldelse

Jarvis - Troldmandens lærling

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Når bogen er læst, fristes man til at råbe højt hurra. Det er på alle måder en god og gennemarbejdet roman, der gør, at man slet ikke kan lægge den fra sig, når man først er gået i gang med at læse.

Handlingen i romanen er den klassiske inden for fantastisk litteratur. Og den er klart inspireret af universer som for eksempel "Ringenes Herre".

I romanen er der mange forskellige tråde at holde rede på - alle gennemtænkte og overraskende for handlingen og historien.

Hovedpersonen Jarvis er fårehyrde, men naturligvis ikke nogen almindelig fårehyrde - han bliver troldmandens lærling, og der udspiller sig et helt utroligt eventyr for læseren.

I romanen har personerne navne, men foruden deres kaldenavn har de også et oldnavn, som kun de selv kender. Dette navn samt den særlige skrifttype, nemlig runerne, som man benytter i romanen, er faktorer, som er med til at give læseren en god oplevelse af handlingen og universet i teksten.

Børnebogen er meget velskrevet. Der er primært brugt en alvidende fortæller, som gør romanen let at læse. Synsvinklen og den sproglige stil er meget velvalgt til læserne, som er børn i alderen ti til 15 år.

Personskildringerne af både de gode og de onde i romanen er nuancerede og gennemtænkte. Romanen er illustreret af forfatter Jesper Ejsing selv, og tegningerne har en god sammenhæng med det skrevne, så romanen fremstår som et velovervejet hele.

Forsiden af romanen er prydet af Jarvis med en middelalderlig borg i baggrunden. Forsiden alene sætter en masse tanker i gang for handlingen og vil også appellere til læseren.

Til romanen er der oprettet en hjemmeside, som hedder www.jarvisbogen.dk. Denne side kan uddybe elevernes arbejde med romanen, hvis man som lærer vælger at arbejde med den som hovedværk, hvilket romanen har kvaliteter til. Romanen kan også sagtens læses som almindelig frilæsning - god fornøjelse.