Anmeldelse Natur/teknologi
0   214

En GO' bog om at fiske / En GO' bog om heste

Fakta<p>Forfatter: Berndt Sundsten og Jan Jäger / Ingrid Andersson</p><br /><p>ISBN: 87-7702-397-8 / 87-7702-398-6</p><br /><p>Oversætter: Mariann Nysander</p><br /><p>140 kroner, 45 sider</p><br /><p>Serie: En GO' bog om ...</p><br /><p>Oversætter: Mariann Nysander</p><br /><p>Illustrator: Lena Furberg</p><br /><p>140 kroner, 47 sider</p><br /><p>Foto: Marie Paulsson-Bertmar</p><br /><p>Serie: En GO' bog om ...</p><br /><p>Forlag: Geografforlaget / Geografforlaget</p>

Heste er som regel noget, der interesserer de fleste piger i mere eller mindre grad, ligesom det at fiske nok mest er for drenge. Disse to udgivelser rammer således bredt og skal derfor nok falde i mange børns smag. På grund af det meget forskellige indhold er bøgerne naturligvis også meget forskellige i opbygningen. I bogen om heste får man i den første halvdel den grundlæggende viden om dyret. Den anden del handler om en dag i stalden, hvor man følger nogle piger i deres arbejde med heste. Her er også billeder af en hest, der får nye sko af en beslagsmed. Bagest i bogen findes et afsnit om det at ville begynde til ridning, så man ved, hvad det er, man går ind til, inden man starter. Bogen om at fiske har en noget mere humoristisk tilgang til emnet end bogen om heste. Her fortælles om stort set alt, fra fiskens opbygning til det grej, man skal bruge for at fange dem. Kort sagt det hele, man har behov for at vide som ny i lystfiskerfaget. Sidst i bogen findes også et afsnit om fluefiskeri, skønt det nok ikke lige er det, man som nybegynder kaster sig over. Illustrationerne i denne bog er særdeles sjove og vil med garanti give læseren et godt smil på læben. Bøgerne er velskrevne og vil helt sikkert glæde mange unge læsere. Desværre tror jeg ikke, at bøgerne vil lokke flere piger ud at fiske eller flere drenge til rideskolerne, da bøgerne er meget kønsbestemte. Hvis bøgerne skal ramme begge køn mere bredt, er det en væsentlig forudsætning, at man i illustrationerne finder begge køn repræsenteret, i væsentlig højere grad end tilfældet er her.

Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.467 andre er allerede tilmeldt