Anmeldelse

Med Asbjørn på de store oceaner

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bula! - det betyder goddag på fijiansk. Asbjørn, Kløvedal Junior på syv, fortæller historier fra Stillehavet rundt. Vi hører om Panamakanalen og øen og nationalparken Coiba ud for Panamas kyst. Videre går det med Nordkaperen ud på det store ocean, hvor Galapagosøerne og Darwins finker passeres på vej mod Fiji og fijianerne, der får tildelt den største omtale i bogen.

En spændende beretning er det - og som sædvanligt godt fortalt. Asbjørn overdøves mange steder af faren, så vi på den måde får mange faktuelle oplysninger og detaljer om både mennesker og steder præsenteret. Skibets indretning og udstyr er vist på et par skitser, og ruten kan følges på et kort over oceanet. Her er sammen med gode fotos og flotte tegninger masser af stof til oplæsning på de yngste klassetrin - og det kunne bruges som en god anledning til senere at tage hul på fortællinger fra Galathea 3-ekspeditionen, der i sensommeren 2006 sendes jorden rundt.

Powered by Labrador CMS