Anmeldelse Natur/teknologi
0   282

Med Asbjørn på de store oceaner

Fakta<p>Forfatter: Troels Kløvedal</p><br /><p>ISBN: 87-02-04248-7</p><br /><p>Illustrator: Ruth Hagerup Andersen</p><br /><p>199 kroner, 64 sider</p><br /><p>Forlag: Gyldendal</p>

Bula! - det betyder goddag på fijiansk. Asbjørn, Kløvedal Junior på syv, fortæller historier fra Stillehavet rundt. Vi hører om Panamakanalen og øen og nationalparken Coiba ud for Panamas kyst. Videre går det med Nordkaperen ud på det store ocean, hvor Galapagosøerne og Darwins finker passeres på vej mod Fiji og fijianerne, der får tildelt den største omtale i bogen.

En spændende beretning er det - og som sædvanligt godt fortalt. Asbjørn overdøves mange steder af faren, så vi på den måde får mange faktuelle oplysninger og detaljer om både mennesker og steder præsenteret. Skibets indretning og udstyr er vist på et par skitser, og ruten kan følges på et kort over oceanet. Her er sammen med gode fotos og flotte tegninger masser af stof til oplæsning på de yngste klassetrin - og det kunne bruges som en god anledning til senere at tage hul på fortællinger fra Galathea 3-ekspeditionen, der i sensommeren 2006 sendes jorden rundt.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.468 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.235 andre er allerede tilmeldt