Anmeldelse Seksualundervisning
0   240

Tackling 1

Sundhed, selvværd, samvær

Fakta<p>Forfatter: Gilbert Botvin</p><br /><p>ISBN: 87-23-02011-3</p><br /><p>50 kroner, 80 sider</p><br /><p>Bearbejdet af Jytte Friis og Peter Jepsen </p><br /><p>Lærervejledning: 96 sider plus cd: 250 kroner</p><br /><p>Serie: Tackling</p><br /><p>Forlag: Alinea</p>

At tackle livet er noget, som kommer alle ved. Derfor er der til 7. klasse udgivet et rigtig spændende undervisningsmateriale, hvor emner om sundhed, selvværd og samvær er omdrejningspunktet. Det har aldrig været nemt at være teenager, og det har heller aldrig været særlig let at være klasselærer for eller forældre til teenagere. Derfor er det rigtig godt, at der også følger en rigtig god lærervejledning med til elevmaterialet samt nogle gode vejrtræknings- og afslapningsøvelser. På den måde bliver det lidt svære emne meget let at gå til for den lærer, der gerne vil sine elever det godt.

Artiklen fortsætter under banneret

Lærervejledningen giver en masse baggrundsstof og anvisninger på tilrettelæggelsen, men elevhæftet er de unges redskab til en fortsat personlig udviklingsproces. Gennem en masse relevante opgaver, fælles diskussioner, rollespil og undersøgelser lærer de unge om de forskellige misbrugsproblematikker og at tage stilling til deres eget liv. Det handler nemlig først og fremmest om at udvikle selvværd hos eleverne. Desuden indeholder elevbogen emner, der kombinerer sundhedsundervisningen med undervisning, der støtter elevernes personlige og sociale kompetencer og viden om tobak, alkohol og stoffer.

Et treårigt forskningsprojekt fra Statens Institut for Folkesundhed står bag denne udgivelse, og materialet er blevet testet og evalueret, så kun det bedste er kommet ud til salg i folkeskolen. Og jeg vil blot tilføje: Er der penge til det på skolens budget, bør man købe det. For hvad er vigtigere i skolen, end at eleverne har det godt og siden får sig et godt voksenliv?


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ