Anmeldelse

Fodboldtræning

- for unge talenter

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Målet med denne cd-rom-udgivelse er at skabe træning og undervisning med mange boldberøringer, når der arbejdes med fodbold. Materialet er primært til fodboldtræning, men kan bestemt i mange sammenhænge bruges i idrætsundervisningen, især i folkeskolens ældste klasser.

Materialet tager udgangspunkt i undersøgelsen fra "Journal of Sport Science", hvor man over en 20-års-periode har kunnet fastslå, at sydamerikanske fodboldspillere har 700.000 boldberøringer, mens danske spillere kun har 350.000. Konklusionen i materialet er, at der skal mange flere elementer ind i træningen, hvor der er mange boldberøringer, da dette vil give muligheder for at forøge danske spilleres tekniske niveau.

Cd-rommen indeholder følgende områder: Opvarmning med bold, teknisk træning for målmænd og markspillere, skudtræning og behændighedstræning.

Materialet er opbygget enkelt og giver mange gode muligheder for at forberede boldorienteret undervisning. Der er en lang række af øvelser, der er vist på videoklip med præcise instruktive forklaringer, orienterende speak og gode animationer. Alt kan printes ud, således at det er nemt at medtage på boldbanen.

Materialet er ikke nogen revolution. Hvis man i en årrække har beskæftiget sig med fodbold i klub eller skole, så er der ikke megen nytænkning og overraskelser på cd-rommen. Til gengæld har man et materiale, som giver et fint overblik og samler fodboldrelevant fagstof. Desuden er videoeksemplerne af god kvalitet og kan bruges af læreren, men kan også sagtens bruges af eleverne, når der arbejdes med opgaveløsende undervisning i fodboldforløbet. Skal der arbejdes i dybden med området, kan man også søge flere nyttige oplysninger på www.all-roundsport.dk, som også står bag udgivelsen.

Materialet kan bestemt bruges og anbefales til skolen og behøver ikke kun at være for "træning af unge talenter", men også "undervisning af boldglade elever" i folkeskolens ældste klasser.

Et fint materiale til idrætsfaggruppens bibliotek.

Powered by Labrador CMS