Anmeldelse

Tro, håb og ærlighed

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi skal huske at lytte til vore unge, for de er porten til fremtiden, og de er i stand til at tænke både dybt og stort. Det er noget af det, som står allerstærkest, efter at jeg har læst både elev-læsebogen og lærerbogen med de mange gode og kreative opgaver.

Med denne bog får vi et meget sjældent indblik i de unges forhold til tro og religion - på tværs af kulturelle rødder. Det er meget rørende at læse de otte beretninger, der er en konstruktion af over 50 samtaler med drenge og piger i 13-14-års-alderen. Det er et flot samarbejde mellem Mellemfolkeligt Samvirke og forfatteren.

Det handler først og fremmest om, hvad unger tænker om tro og religion - skrevet til unge. Vi konfronteres med de unges egne fortællinger om forskellige værdier og måder at opleve verden på. Der fortælles om, hvordan det er at være ung i Danmark, når man har en anden religion end folkekirkens eller slet ingen. De unge fortæller hudløst ærligt om, hvordan de kan føle sig anderledes på grund af religion, fordomme, tilhørsforhold og identitet, og om hvordan de må stå fast over for venners pres, lære at lytte til sig selv og turde stå frem som dem, de er - også på trods af hvad forældrene tror og forventer.

Bogen henvender sig til dansk- og kristendomskundskabsundervisningen på mellem- og ældste trin. Der er et rent overflødighedshorn af debatstof med sjove, personlige historier, spil, paratvidenstest, evalueringsopgaver og faktasider om fem verdensreligioner. Det kan simpelthen ikke gå for stærkt med at få bøgerne ud på skolerne!