Anmeldelse

SkoleKom for lærere

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Første umiddelbare reaktion er en begejstring over udgivelsen af et billigt hæfte, der omhandler noget af det, lærere har brug for at kunne fra grunden, nemlig e-mail- og konferencesystemet SkoleKom. Og så oven i købet med en elevdel med øvelser til undervisningsbrug. De første sider tegner også godt, målgruppen er startbrugeren, men desværre skal man ikke langt hen, før der er for mange detaljer, som man ikke har brug for som begynder.

Hæftet indeholder flere gode råd og eksempler på udnyttelsen af SkoleKoms mange faciliteter. Om man kan lide den joviale, snakkende tone er nok en smagssag. Jeg synes hurtigt, det bliver for meget med indledninger som: "Når du skriver en e-mail, får du helt sikkert lyst til at lave formateringer ...".

Der reklameres med "gratis" kopisider, men der er vel snarere tale om en "tilladelse" til at kopiere, man har jo betalt for hæftet, og kopiering er ikke gratis for skolen. Kopisiderne til eleverne er desværre ikke målrettet indskolingen eller starten af mellemtrinnet, hvor de fleste skoler introducerer eleverne til SkoleKom. Og nogle af siderne er direkte forvirrende for de stakkels elever. Hvilken lærer ville vælge at kopiere en side til eleverne, hvor der for eksempel står følgende: "Du skal bruge et program. Hvor på din skoles computere det findes kan jeg jo ikke vide, men ...". Skolens egen it-vejleder må uden tvivl kunne komme med et langt bedre oplæg.

På SkoleKoms websted kan man hente flere forskellige vejledninger, også en til begynderen. Et print koster selvfølgelig noget, og hæfteformen er måske mere håndterbar, alligevel synes jeg, at man på den enkelte skole bør overveje at downloade vejledningen som et alternativ til køb af hæftet.

Powered by Labrador CMS