Debat

For lidt til efteruddannelse

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det har ikke skortet på undersøgelser af den danske folkeskole. Stort set alle slår fast, at det faglige niveau skal hæves. De fleste er enige om, at det blandt andet skal ske gennem en øget indsats for efteruddannelse af lærerne. Regering, KL og DLF var efter en grundig OECD-redegørelse i sommeren 2004 enige om, at dette var afgørende.

Regeringens finanslovsforslag var derfor imødeset med spænding. Og der bliver da også gjort noget. Næste år afsættes 25 millioner kroner og de følgende år 50 millioner til styrkelsen af den indsats, man er enige om ikke er god nok. I almindelig husholdningsregning lyder dette som en bragende indsats. Men tager man i betragtning, at der i Danmark er mere end 55.000 lærere, betyder det næste år under 430 kroner per lærer til styrkelse af fagligheden. Selv om man antager, at halvdelen af dem er 100 procent ajour i forhold til faglighed og de mange nye initiativer i folkeskolen, rækker beløbet ikke til at sende lærerne på et kursus af en dags varighed.

På hver af landets skoler vil man, hvis man samler midlerne, måske kunne sende et par stykker af sted en uge - forudsat at der ikke også skal betales vikarudgifter. Eller - hvis man mener, at alle lærere på skolen har det samme behov - man vil kunne købe en god foredragsholder til en pædagogisk dag.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Jeg må sige, at jeg ikke er imponeret af regeringens vilje på dette område.

For resten, beløbet skal også dække den efteruddannelse af skolens ledere, man ligeledes finder meget vigtig.