Anmeldelse

Centralafrika / Golfstaterne / Mellemamerika

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bøgerne er alle fra serien "Brændpunkt", hvor nogle af verdens urocentre undersøges. Der gøres rede for den historiske baggrund og de politiske begivenheder, der har ført til de konflikter, vi oplever i dag.

Alle bøger er forsynet med kort og tidsoversigter, ordliste og stikordsregister. Der er desuden forslag til yderligere læsning om emnet samt internetadresser.

Bogen om Centralafrika omhandler i kort form landenes oprindelige historie. Herefter redegøres for europæernes ankomst, slaveri og missionærer samt kolonikapløbet om Afrika og selve kolonistyret.

De centralafrikanske lande omtales enkeltvis i kort form med tydelig angivelse af de aktuelle og historiske problemfelter.

Der afsluttes med et godt kapitel om de regionale problemer på tværs af landene.

Bogen om Golfstaterne tager sit udgangspunkt i islams opståen, splittelse og glansperiode. Der gøres en del ud af den langvarige kamp for Irak, slagsmålet om Persien, Osmannerrigets opløsning og Pahlavi-dynastiet.

Der er gode og overskuelige kapitler, der omhandler Golfkrigen, operation Ørkenstorm, og da Saddam Hussein bliver væltet.

Der afsluttes med et godt kapitel om gamle systemer, hvortil der stilles nye krav.

Bogen om Mellemamerika omhandler den ældre historie, kolonitiden og vejen til selvstændighed på udmærket vis.

Herefter er der en række kapitler, der omhandler de enkelte lande i Mellemamerika.

Der afsluttes med et noget tyndt kapitel om fremtiden for regionen.

Alle bøger har et meget flot layout og indeholder nyttige faktabokse og mange udmærkede billeder. De mange kort, sammenholdt med at teksten er forholdsvis let at læse, gør bøgerne til et godt og brugbart værktøj, når man skal arbejde med de enkelte regioner og deres historie og nuværende problemfelter.

Bøgerne bør absolut være at finde på ethvert skolebibliotek.