Anmeldelse Skønlitteratur
0   165

Pigen med den gule hund

Fakta<p>Forfatter: Bodil Bredsdorff</p><br /><p>ISBN: 87-638-0258-9</p><br /><p>199 kroner, 118 sider</p><br /><p>Forlag: Høst og Søn</p>

En solid, velskrevet pigebog om Asta i førpuberteten. Midlertidigt opbrud fra hjemmet, da moderen må på nervesanatorium. Asta bor da hos den strenge, principfaste mormor, der med sin søn driver en middelstor gård. Skildring af livet dér og i den ny skole; og ikke mindst Astas samvær med sin bedste ven, hunden Laila. De bedste stunder tilbringer pigen med sin jagtglade onkel; her kommer den veltrænede Laila på arbejde. Mødet med en desperat, på sin vis velkendt krybskytte er på alle måder en fatal oplevelse. Fokus på Asta, hendes hemmelige bekymringer, hendes usikkerhed med hensyn til veninderne, skolen, forældrene, identiteten. Hun genforenes med far og mor ved juletid (!). De flytter atter ind i deres misligholdte hus, hærget af en dårligt fungerende, nærtbeslægtet familie. Astas familie finder sammen på ny, styrket af den overvundne modgang; pigen genvinder sin indre ro. Harmoni og orden genoprettes.

Artiklen fortsætter under banneret

Kvalitetsmæssigt en bog i den pæne middelklasse. Velegnet som brugslitteratur (om at være pige, før det modsatte køn kommer ind i billedet). Som roman en noget skrabet udgave uden det store fiktionsmæssige overskud.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
17.498 andre er allerede tilmeldt