Anmeldelse

Pigen med den gule hund

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En solid, velskrevet pigebog om Asta i førpuberteten. Midlertidigt opbrud fra hjemmet, da moderen må på nervesanatorium. Asta bor da hos den strenge, principfaste mormor, der med sin søn driver en middelstor gård. Skildring af livet dér og i den ny skole; og ikke mindst Astas samvær med sin bedste ven, hunden Laila. De bedste stunder tilbringer pigen med sin jagtglade onkel; her kommer den veltrænede Laila på arbejde. Mødet med en desperat, på sin vis velkendt krybskytte er på alle måder en fatal oplevelse. Fokus på Asta, hendes hemmelige bekymringer, hendes usikkerhed med hensyn til veninderne, skolen, forældrene, identiteten. Hun genforenes med far og mor ved juletid (!). De flytter atter ind i deres misligholdte hus, hærget af en dårligt fungerende, nærtbeslægtet familie. Astas familie finder sammen på ny, styrket af den overvundne modgang; pigen genvinder sin indre ro. Harmoni og orden genoprettes.

Kvalitetsmæssigt en bog i den pæne middelklasse. Velegnet som brugslitteratur (om at være pige, før det modsatte køn kommer ind i billedet). Som roman en noget skrabet udgave uden det store fiktionsmæssige overskud.