Anmeldelse Geografi
0   342

Ind i geografien

7.-9. klasse

Fakta<p>Forfatter: Mogens Lerbech Jensen og Jens Peter Møller</p><br /><p>ISBN: 87-23-01982-4</p><br /><p>Grundbog C: 112 sider, 168,75 kroner </p><br /><p>Aktivitetsbog C: 48 sider, 48,75 kroner</p><br /><p>Serie: Ind i geografien</p><br /><p>Forlag: Alinea</p>

Med Grundbog C er sidste del af trilogien "Ind i geografien" fuldendt (Grundbog A, B og C).

Artiklen fortsætter under banneret

Denne sidste grundbog fremstår som et fagligt materiale, der har god sammenhæng med det daglige arbejde i faget geografi. Målgruppen i 7.-9. klasse er ramt meget præcist og gives derfor gode muligheder for geografisk forståelse og indsigt.

Følgende kapitler bliver behandlet i bogen: Danmarks kulturlandskab, dansk landbrug, jordbrug, industri, i- og ulande, storbyer og det internationale samfund.

Til sidst i hvert kapitel er der en side, som præciserer vigtige fakta, der er bundet til afsnittet. Denne side gør det klart nemmere for eleverne at sætte sig ind i området og derved skabe faglig sammenhæng. Kapitlet afsluttes også med en "Ud i geografien"-side, hvor der gives forslag til aktiviteter og projekter samt inspiration til fordybelse gennem litteratur, film og edb.

Det faglige indhold i kapitlerne fungerer rigtig godt. De enkelte områder behandles grundigt og præcist, og der arbejdes med både naturgeografiske og kulturgeografiske problemstillinger, hvilket efterlader eleverne med mulighed for at opnå en alsidig faglig fordybelse.

Eksempelvis er kapitlet om i- og ulande meget velvalgt og giver eleverne en viden om og indsigt i et problemfelt, som er evigt aktuelt, og som også kræver en alsidig geografisk viden. Bogen kan bestemt være med til at give denne viden. I dette kapitel arbejdes for eksempel med rigdom, fattigdom, ulighed, hjælp til ulande, bæredygtig udvikling og økonomi.

Bogen indeholder en lang række af modeller, illustrationer, billeder og kort, der giver overblik, og som skaber en god sammenhæng med teksten.

Med udgivelsen af Grundbog C medfølger også Aktivitetsbog C, en opgavebog, som følger kapitlerne i grundbogen og herved giver eleverne gode muligheder for at arbejde selvstændigt med de faglige elementer på områderne. Opgaverne er overskuelige og giver eleverne gode muligheder for både at forstå og bruge bogens faglige indhold.

Der medfølger også en lærerens bog til dette materiale, men den er stadig under forberedelse.

"Ind i geografien C" kan anbefales til lærere, der arbejder med geografi i 7.-9. klasse.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.468 andre er allerede tilmeldt