Anmeldelse

Ind i geografien

7.-9. klasse

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med Grundbog C er sidste del af trilogien "Ind i geografien" fuldendt (Grundbog A, B og C).

Denne sidste grundbog fremstår som et fagligt materiale, der har god sammenhæng med det daglige arbejde i faget geografi. Målgruppen i 7.-9. klasse er ramt meget præcist og gives derfor gode muligheder for geografisk forståelse og indsigt.

Følgende kapitler bliver behandlet i bogen: Danmarks kulturlandskab, dansk landbrug, jordbrug, industri, i- og ulande, storbyer og det internationale samfund.

Til sidst i hvert kapitel er der en side, som præciserer vigtige fakta, der er bundet til afsnittet. Denne side gør det klart nemmere for eleverne at sætte sig ind i området og derved skabe faglig sammenhæng. Kapitlet afsluttes også med en "Ud i geografien"-side, hvor der gives forslag til aktiviteter og projekter samt inspiration til fordybelse gennem litteratur, film og edb.

Det faglige indhold i kapitlerne fungerer rigtig godt. De enkelte områder behandles grundigt og præcist, og der arbejdes med både naturgeografiske og kulturgeografiske problemstillinger, hvilket efterlader eleverne med mulighed for at opnå en alsidig faglig fordybelse.

Eksempelvis er kapitlet om i- og ulande meget velvalgt og giver eleverne en viden om og indsigt i et problemfelt, som er evigt aktuelt, og som også kræver en alsidig geografisk viden. Bogen kan bestemt være med til at give denne viden. I dette kapitel arbejdes for eksempel med rigdom, fattigdom, ulighed, hjælp til ulande, bæredygtig udvikling og økonomi.

Bogen indeholder en lang række af modeller, illustrationer, billeder og kort, der giver overblik, og som skaber en god sammenhæng med teksten.

Med udgivelsen af Grundbog C medfølger også Aktivitetsbog C, en opgavebog, som følger kapitlerne i grundbogen og herved giver eleverne gode muligheder for at arbejde selvstændigt med de faglige elementer på områderne. Opgaverne er overskuelige og giver eleverne gode muligheder for både at forstå og bruge bogens faglige indhold.

Der medfølger også en lærerens bog til dette materiale, men den er stadig under forberedelse.

"Ind i geografien C" kan anbefales til lærere, der arbejder med geografi i 7.-9. klasse.

Powered by Labrador CMS