Anmeldelse Kristendomskundskab
0   328

Lad os tale om det / Lad os tænke over det

Samtaleoplæg til en smule filosoferen for elever på mellemtrinnet / Filosofiske samtaleøvelser til folkeskolens ældste elever

Fakta<p>Forfatter: Eiler Jensen</p><br /><p>ISBN: 87-91777-01-1 / 87-91777-00-3</p><br /><p>93,50 kroner, 48 sider</p><br /><p>93,50 kroner, 47 sider</p><br /><p>Forlag: Forlaget Resen / Forlaget Resen</p>

En håndsrækning er en god hjælp fra kollega til kollega, og en sådan er der nu kommet fra en lærer med erfaring i det skemaløse fag, filosofi. Hvad er filosofi for børn egentlig for noget? Mange tænker filosofi for børn som en del af kristendomskundskabsfagets centrale kundskabs- og færdighedsområde: livsfilosofi og etik, og det er bestemt ikke forkert fortsat at tænke det. Men som jeg læser de to faghæfter med ideer til filosofiske samtaler med børn i henholdsvis 3.-6. klasse og 7.-10. klasse, så skal denne form for samtale tænkes meget bredere og gerne ud fra klasselærerens kompetencer.

Artiklen fortsætter under banneret

Der er i og for sig ikke noget nyt eller epokegørende i de to hæfter, men det er godt og hæderligt arbejde, hvor man bliver præsenteret for en masse rigtig gode oplæg - så vi kan tænke og tale. Hvorfor hæftet til mellemtrinet fokuserer på talen, og hæftet til overbygningen fokuserer på tanken, er ikke nemt at gennemskue, for skal man ikke både tænke og tale på begge trin?

Jeg synes, at det er rigtig godt, at der udgives den slags håndsrækninger, hvor vi som erfarne lærere videregiver vore guldkorn. Og nej, så behøver vi ikke at tænke på store og dyre udgivelser i glitterpapir. Det er helt fint med en farvekopimaskine, og så har vi en prisbillig udgivelse. Så held og lykke med det gode initiativ.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.056 andre er allerede tilmeldt

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.472 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.450 andre er allerede tilmeldt