Anmeldelse Skønlitteratur
0   337

Kære far

Fakta<p>Forfatter: Irene Pedersen</p><br /><p>ISBN: 87-638-0215-5</p><br /><p>159 kroner, 108 sider</p><br /><p>Serie: Zoom On</p><br /><p>Forlag: Forlaget Forum</p>

Artiklen fortsætter under banneret

"Sporløs" for teenagere. Bogen tager fat på de store spørgsmål som "Hvem er jeg? Hvorfor ser jeg ud, som jeg gør? Hvem ligner jeg? Hvor er mine rødder?"

Jakob er en 13-14 år, bor alene sammen med sin mor og går i klasse sammen med sin bedste ven Casper. Han er dygtig til at stå på skateboard, og alt er sådan set rimeligt fredeligt. Men så laver lærer Thomsen rav i den. Han beder eleverne lave et stamtræ, og hvad skal Jakob gøre. Han har ikke engang en far. "Selvfølgelig har du en far, det har alle", siger Casper. Det sætter gang i tanker og handling. Jakob kender ikke engang faderens navn, og pludselig bliver det vigtigt for ham at finde ham. Som de rene detektiver finder Jakob og Casper ud af, hvor faderen bor, og Jakob forsøger at få kontakt. Faderen vil slet ikke findes, og det går Jakob på, men han accepterer dog situationen og kommer videre.

Der er noget at tale om. Ud over hovedemnet om familierødderne er der blandt andet forholdet mellem arv og miljø og pubertet og forelskelse.

Sproget er letlæst, og bogen er tænkt som letlæsningsbog for unge. Kan anvendes som frilæsning eller emnelæsning i 6.-8. klasse.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.234 andre er allerede tilmeldt