Debat

Uintelligent design eller uintelligent leder

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Almindeligvis er det mig en fornøjelse at læse Thorkild Thejsens skarpe kommentarer og ledere, som for det meste giver indtrykket af en saglig og seriøs journalistik. Men i lederen i Folkeskolen nummer 43 sker der et sving i en helt anden retning.

Thejsen omtaler den videnskabelige teori Intelligent Design som noget »banalt sludder«, men giver ikke den fjerneste saglige begrundelse for sit syn. Alt, hvad han gør, er at citere Ove Poulsen for at have den samme mening. Det er da helt i sin ret at udtrykke sådan en holdning, så længe den er bakket op af argumentation og journalistisk professionalitet, men en sådan glimrer ved sit absolutte fravær i Thejsens leder. Nu er jeg personlig hverken kristen eller specielt meget sat ind i Intelligent Design-bevægelsens teorier, men jeg kunne da godt tænke mig at høre fra Thejsen, hvorfor Intelligent Design er noget banalt sludder, da det indtil videre kun er hans leder, der giver indtryk af at være værdig til en sådan benævnelse.

Svar

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Weekendavisen bragte den 4. august en lang og grundigt researchet artikel af videnskabsjournalist Lone Frank, som jeg henviste til i lederen. Vi har bragt to nyheder om Intelligent Design på folkeskolen.dk og refereret dem i Folkeskolen nummer 43. Vi fulgte op med Dorte Holm Adams artikel i nummer 44. Læs mere på www.pewforum.org/survey/origins

Thorkild Thejsen

Powered by Labrador CMS