Anmeldelse Unge
0   165

Fjorton suger

Fakta<p>Redigeret af: -</p><br /><p>Instruktør: Fillipa Freijd, Martin Jern, Emil Larsson og Henrik Norrthon </p><br /><p>Film fra Buster - Københavns internationale filmfestival for børn og unge </p><br /><p>Varighed: 83 minutter </p><br /><p>Anbefales fra 7. klasse</p><br /><p>Forlag: Det Danske Filminstitut</p>

14-årige Emma er til fest og falder beruset omkuld. Da hun vågner, er hendes storebrors kammerat ved at voldtage hende. Emma holder længe på hemmeligheden, men efterhånden får hendes bror mistanke om, at noget er galt.

Historien om den unge uerfarne Emma og de psykiske kvaler, der følger i kølvandet på et overgreb, er ganske udmærket skildret. En autentisk skildring, der fra 7. klasse kan lægge op til debat i klasseværelset om misbrug, overgreb, grænser og forældresvigt.

Filmens tematik minder om sidste års store prisvindende, svenske ungdomsfilm, "Ketchupeffekten", men når ikke samme kvalitetsniveau hvad angår manuskript, æstetik og skuespil. Fire unge filmfolk står bag filmen, der i øvrigt er blevet til på et ganske lille budget.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ