Anmeldelse

www.charlotteamalie.dk

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Dronning Charlotte Amalie er kommet på nettet.

Hjemmesiden er en rigtig appetitvækker til forfatterens film af samme navn.

Selve filmen er fiktion, men med udgangspunkt i den historiske virkelighed. Den varer 25 minutter og kan lånes på biblioteket.

Hjemmesiden, der er finansieret af Undervisningsministeriet, er delt op i seks overordnede emner, nemlig mad/drikke, tøj, dans/musik, kultur, sundhed og familie, med tilsammen 44 delemner, der spænder lige fra overklassens shopping i Paris til nyeste dansemode, sygdomme, madopskrifter, religion og toiletbesøg.

Hjemmesiden er en rigtig lækkerbisken af oplysninger, gode illustrationer og klar tekst og tale.

De forskellige afsnit er forsynet med undertekster, der læses op af Søren Sætter-Lassen, hvis tydelige diktion og medlevende kommentar gør hjemmesiden spændende.

Lydsiden er af god kvalitet, og spiller man et af datidens hotte numre, for eksempel Jean-Baptiste Lullys "Grand Motets", vil det nok afstedkomme sjove diskussioner blandt eleverne om moderne musik før og nu.

Materialet kan anvendes på flere klassetrin. Eleverne vil utvivlsomt finde det både underholdende og interessant at lære om dronningen og hendes samtid på nettet. Det er et let tilgængeligt og indbydende materiale. Det er en glimrende inspirationskilde til projektarbejde, rapportskrivning eller elevforedrag.