Anmeldelse Samfundsfag
0   81

Global Undervisning nummer 26

Dilemma- og demokratiundervisning

Fakta<p>Redigeret af: Karen Andersen, Ellen Farr og Bettina Gram</p><br /><p>12 sider</p><br /><p>Gratis</p><br /><p>Forlag: Mellemfolkeligt Samvirke</p>

Dette informations- og nyhedsbrev nummer 26 handler denne gang om ideer og metoder til undervisning i demokrati og henvender sig specielt til undervisere på de ældste klassetrin.

Artiklen fortsætter under banneret

Efter en kort, indledende artikel om nødvendigheden af at anvende demokrati i praksis for at lære spillereglerne gives en række ideer til øvelser, hvor eleverne får afprøvet og øvet den vanskelige kunst at argumentere, diskutere, vurdere og tage stilling. Derefter introduceres det netbaserede dilemma- og demokratispil "Global Island", der med eleverne som politikere fra fem forskellige lande har som mål at opøve tackling af dilemmaer og at formulere realistiske og fælles løsningsforslag.

Til slut vises et lille udvalg af bog- og netbaserede materialer, der kan inddrages i et forløb om demokrati. Der er også på undervisning.ms.dk/Dialog/ en direkte kontakt til Mellemfolkeligt Samvirke via en elektronisk dialogkupon, hvis man ønsker at kommentere eller at få råd og vejledning om ulandsformidling. Nyhedsbrevet er nu nået til sin niende årgang - og forhåbentlig får det lov at fortsætte trods regeringens uanstændige nedskæringspolitik på oplysningsområdet rettet mod den danske befolkning.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.381 andre er allerede tilmeldt