Anmeldelse Teamsamarbejde
0   321

Teamets arbejde med ...

Evaluering og kvalitetsudvikling af undervisningen

Fakta<p>Forfatter: Lars Peter Bech Kjeldsen, Søren Riemann, Peter Sabroe</p><br /><p>ISBN: 87-624-0658-2</p><br /><p>169 kroner, 122 sider</p><br /><p>Serie: Team-serien</p><br /><p>Forlag: Kroghs Forlag</p>

En ganske god og praksisinspirerende bog til skoler og lærerteam, der vil udvikle deres evalueringskultur.

Artiklen fortsætter under banneret

At evalueringen er fundamentet i skolens kvalitetsudvikling, er omdrejningspunktet i denne bog i serien: "Teamets arbejde med ... ". Her indledes med at afklare begreberne kvalitetsudvikling og kommunikation. Blandt andet klargøres forskellen på diskussion og dialog: "Diskussionen adskiller sig fra dialogen ved, at deltagerne i en diskussion er mere optaget af at undersøge, hvor langt egne holdninger og værdier 'holder', end den fælles undersøgelse .". Herefter kommer der et noget summarisk kapitel om evaluering, men man må medgive forfatterne, at mere udvidede og teoretiske kapitler om evaluering findes i en del andre af tidens udgivelser.

Her fokuseres på at give evalueringsredskaber - syv konkrete metoder, der tilsammen udgør teamets evalueringsværktøjskasse. Metoderne præsenteres en for en med en efterfølgende praksis case, hvilket giver et ganske godt indblik i de enkelte værktøjers muligheder. Nogle af evalueringsmetoderne kræver naturligvis større indsigt, end man kan få her, men der bydes også på konkrete ideer til den enkelte lærer, lærerteam eller skole, der bare gerne vil i gang.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ