Anmeldelse Pædagogik
0   65

Drengeliv

I familie, børnehave, skole og blandt venner

Fakta<p>Forfatter: Svein Ole Sataøen</p><br /><p>ISBN: 87-500-3853-2</p><br /><p>199 kroner, 168 sider</p><br /><p>Oversat fra norsk og bearbejdet af Helene Brochmann</p><br /><p>Forlag: Akademisk Forlag</p>

Her har vi en bog, som på få sider kommer hele vejen rundt om, hvem de her hankønsvæsner egentlig er. En norsk forsker i pædagogik og samfundsfag har fundet det vigtigt, at vi som både forældre og lærere ikke længere bare siger "stakkels drenge" eller "at det bare bliver værre og værre for drengene"; for hvad man fokuserer på, får man som regel tilbage. Så for at rekonstruere maskuliniteten og det at være dreng eller mand har vi brug for ny kompetence og ny viden. Denne nye viden er nærværende bog et godt bud på. Men er det nu også rigtigt, at kvindefrigørelsen i begyndelsen af 1970'erne var roden til alt ondt? Tja, det er det måske. I alt fald er det måske også på tide, at der skrives et nyt kapitel i historien om de to køn.

Artiklen fortsætter under banneret

Der tegnes på få sider et nuanceret og livsnært billede af de udfordringer, drenge møder i opvæksten, både de lykkelige og glade øjeblikke og de vanskeligheder, de møder i familien, børnehaven og i skolen. Dette billede ligger langt fra de gængse stereotype opfattelser, og bogen er dermed en kilde til ny indsigt og refleksion, som vil være en inspiration for alle, der professionelt eller privat vil vide mere om vilkår for drenges opvækst.

Forfatteren fremhæver og præsenterer sin forskningsresultater inden for området og diskuterer, i hvilken grad drengene formår at leve op til de forventninger, det moderne samfund har til dem. Hvor er det godt, at der nu skrives andet end det, Slotnik og Norddahl mener!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ