Anmeldelse Dansk
0   93

Sprogets veje

Fakta<p>Forfatter: Agnete Elmose, Anne Marie Halgren Eriksen, Finn Eriksen, Henrik Borg Jensen og Karen Thygesen</p><br /><p>ISBN: 87-12-03862-8</p><br /><p>275,00 kroner, 199 sider</p><br /><p>Forlag: Systime</p>

Artiklen fortsætter under banneret

Denne lærebog tilbyder indsigt i sprogets mekanismer for sprogbrugere, der er kommet godt i vej. Til folkeskolebrug er den for vanskelig, men selv trænede dansklærere kan finde emner og indfaldsvinkler til - eventuelt at viderebringe - fænomener, der enten volder problemer for mange, eller de slet ikke er klar over eksisterer. Den er altså en god hjælp til at udvikle et mere præcist og nuanceret sprog hos læreren selv og hos eleverne.

En stor del af bogen er sproglære, kryds og bolle og den slags. Men der er også gode kapitler om sproghistorie i forskellige afskygninger, blandt andet den nyeste. Og om sprogbrug, stilistik, betydningslære og meget mere. Desuden et kapitel med god introduktion til retorik, kort og koncist.

Der er strøet gode, autentiske eksempler ud over siderne med generøs hånd, og der er masser af relevante opgaver - lærerige for de skråsikre.

Fin opslags- og inspirationsbog til lærerbiblioteket.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.234 andre er allerede tilmeldt