Anmeldelse Kristendomskundskab
0   124

Hvorfor religion er vigtig

Menneskehedens skæbne i en troløs tidsalder

Fakta<p>Forfatter: Huston Smith</p><br /><p>ISBN: 87-7739-764-9</p><br /><p>Oversætter: Jørgen Lumbye</p><br /><p>268 kroner, 304 sider</p><br /><p>Forlag: Forlaget Hovedland</p>

Religionshistorikeren og religionsfilosoffen Huston Smith har skrevet en oversigtsskabende og personlig bog om religion. Det er for ham meget vigtigt, at der bliver sat spørgsmålstegn ved, hvem der egentlig har ret med hensyn til vurdering af virkeligheden. Hvorfor er det skolingen og tilpasningen til det moderne verdensbillede, der i dag indtager den plads, som religionen tidligere havde?

Artiklen fortsætter under banneret

Menneskets situation er, ifølge forfatteren, at det befinder sig i en tunnel, hvor dets grundvilkår er fremmedgjort. I tidligere tider var det de religiøse dogmer, der gjorde mennesket fremmedgjort. I dag er det den moderne videnskab og dens verdenssyn, som begrænser os, og som betinger fremmedgørelsen - trods videnskabens evne til at forudsige og analysere detaljer.

Mange af de komplekse sammenhænge illustreres gennem anekdoter. Forfatteren konkluderer, at de fænomener, som betyder mest i menneskehedens historie, ikke optræder på de kort over virkeligheden, som den moderne bevidsthed affatter.

I anden del af bogen argumenterer forfatteren for, at den nye naturvidenskab er forenelig med et spirituelt verdensbillede, som er mere i overensstemmelse med den dynamiske verden, som er temaet for bogen. Tja, hvad er sandhed? Vi bevæger os i alt fald meget frem og tilbage mellem de religiøse og de videnskabelige dogmer, og måske ender vi et sted midt imellem videnskaben og Gud? Uanset hvad vi hver især tror, ved eller ikke tror, så er det interessant læsning.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
994 andre er allerede tilmeldt