Anmeldelse

Emil og den store mobbedreng

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Detektivhistorier er altid godt stof. Her bærer detektiven det berømte navn Emil. Han er tretten år og fra Århus. Det er anden gang, han er på banen sammen med veninden Naja. Bogen kan læses uafhængigt af den første bog.

Denne gang drejer historien sig om smuglercigaretter og prostitution. Skurken er en 10.-klasse-elev, der både fordeler cigaretter og mobber de yngre elever.

Bogen starter spændende med et dramatisk højdepunkt, derefter fortælles første halvdel af historien i flashback - afbrudt af fantasier. Monologerne er holdt i en munter, friskfyragtig jargon.

Historien er spændende. "Mobbedrengen" er realistisk skildret. Der er selvfølgelig også en grund til mobningen, den skæres ud i pap, så det ender med, at læseren næsten får ondt af skurken. Prostitutionstemaet, der antydes til sidst, virker lidt påklistret. Her, som ved cigaretterne, er der en voksen bagmand.

Der er et par småfejl: På side 14 mangler der et "af", og på side 104 er der et "i" for meget. Desuden har side 6, 7, 10 og 12 forskubbet sig i min udgave, så sidemarkeringen med tal ikke kan læses.

Fortælleformen med monologer afbrudt af fantasier og tilbageblik er krævende. Bogen anbefales til gode læsere.

Powered by Labrador CMS