Anmeldelse

Strømpeengle

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Julen nærmer sig. Engle kan optræde hele året, men ved juletid er denne bogs strømpeengle et helt oplagt emne til udsmykning i grupper eller enkeltvis. Fremstillingen af dem er vist klart og instruktivt.

Englene laves af nylonstrømpebukser, der trækkes over et skelet lavet af hegns- eller tækketråd, som er omvundet med pladevat. Hovedet formes over en klump uld, overtrukket med en stump strømpe og dernæst syet i fantasifulde udtryk. Alt er vist på mange fotos, der er nummererede, og til hvert nummer findes en klar beskrivelse af hver enkelt proces.

Dernæst får man gode tips vedrørende montering. Når hår skal laves, kan det gøres på flere måder. En rigtig fin ide er at lave krøller, der monteres enkeltvis, mens frisuren opbygges.

Vil man klæde englene i tøj, er der flere forslag til flotte kjoler og kåber. Der er mønstre til disse samt en forklaring i ord til fremstillingen af dem. Her kunne det for ikke sykyndige have været en god hjælp med enkelte støttende tegninger.

Nu har engle jo vinger, der naturligvis kan sys i stof, men alle englene her i bogen har nogle flotte vinger lavet af rigtige fjer og dun. Vil man ikke i gang med selv at eksperimentere, kan de købes hos forfatteren.

Synes man, det er for stort et arbejde at lave en figurengel, er der forslag til engle i brystbilledudgave, som kan monteres i en ramme eller ophænges fritsvævende.

Bogen sluttes med fremstilling af Josef, Maria og de tre vise mænd, så man kan lave et krybbespil.

Powered by Labrador CMS