Anmeldelse

Juleflet

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Her blomstrer kreativiteten. Der ses indflettede figurer og figurer, der danser på kanten. Mange forskellige materialer er anvendt og er med til at give spændende, overraskende og smukke udtryk.

Det er en flot bog, der kan anvendes fra mellemtrinnet og opefter.

Bogen sprudler af ideer, fra det helt almindelige flettede hjerte, der så lige ændres lidt, så det bliver langstrakt, fladtrykt, rumligt eller bliver til en kugle.

I et afsnit tilegnet H.C. Andersen vises først et hjerte med forfatterens indflettede silhuet og derefter nogle med figurer fra eventyrene. Disse hjerter er aldeles charmerende.

Siden følger hjerter, der fores, så det er muligt at arbejde med tre farver. I nogle tilfælde er der brugt blomstermotiver, i andre snefnug i mange udformninger. Stjerner ses som motiv i såvel indflettede som udskårne motiver.

Dejlige er nogle små kurve med kantmotiv i form af fugle, dyr, snefnug og klokke. Skal det være stilfuldt, kan man lave hjerter, kræmmerhuse, stjerner eller kugler med muselmalede motiver.

Der sluttes med motiver med mistelten, kristtjørn og hjerter.

Til alle modeller medfølger skabeloner, og til mange er fletteteknikken vist med stregtegning