Anmeldelse

Flere hjerter klippet med en saks

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En meget fin indføring i julehjertets historie fra det først kendte, flettet af H.C. Andersen, til det, vi i dag ser på Georg Jensens juledug. Der er skabeloner med til rigtig mange hjerter, så fat papir og saks.

Forfatteren er dykket ned i gamle fletteark, der blev udgivet af Alfred Jacobsen, der af de fleste kendes for sine udgivelser af dukketeatre. Flettearkene er aftrykt i bogen, og de flettede hjerter vises i tilknytning hertil. Mange af disse er velkendte for os og gode at gense.

Men bagefter følger en mængde hjerter, som forfatteren selv har kreeret, og her er virkelig mange overraskende og heller ikke helt lette udgaver af hjerter. Der er former, der virker, som om de hvælver sig, eller store og små tern i skønsom blanding. Flot ser det ud, når det er figurer som lys, gås eller grantræ, der er flettet ind i mønstrene. Fremhæves skal også nogle med indtil flere indflettede stjerner. De er vist i to nuancer af blåt, det er ren æstetik.

Sjove er et par sider med hjerter, der giver mindelser om gamle dages fletteark kendt fra skolernes småsløjdsundervisning, uha, de ser svære ud.

Til sidst skal nævnes hjerter, der prydes af et indflettet flag. Her kan der jo eksperimenteres med farverne, så kreativiteten kan udfolde sig blandt de store elever.