Anmeldelse

Fjæs og nisserne i skoven

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En julekalenderbog, der strutter af lystige indfald, så det næsten er for meget af det gode. De syv nisser er rigtig på færde, både i drille- og i gavehumør. Det får Hurtig-Hans og Futteline, parret fra skovhuset, kraftigt at mærke. Alt ender selvfølgelig lykkeligt, trolden drukner, nisserne befries fra deres grumme forfølger, og Futteline venter omsider sit ønskebarn.

Bent Rasmussen fortæller drevent og virkningsfuldt. Det går over stok og sten. Jeg synes nok, begrænsningens kunst kunne være taget flittigere i anvendelse, men det er sjovt, som det er. Og som den slags historier skal være er den nisse- og juleagtig til op over de røde huer. Pia Falck Pape har som optakt til alle 24 kapitler lavet fine, farvelagte vignetter. Velegenet som oplæsningsbog til og med 4. eller 5. klasse. Derefter vil eleverne synes, at det her er for pjattet.