Anmeldelse Indskoling
0   86

Skolestartspakken 2005

Ind i skolen/Kontaktbog

Fakta<p>Redigeret af: -</p><br /><p>15 sider</p><br /><p>Forlag: Skole og samfund</p>

"Skolestartspakken" fra Skole og Samfund indeholder det lille hefte "Ind i skolen" og en kontaktbog.

Artiklen fortsætter under banneret

Heftet på femten sider indledes med afsnittet "Kære forælder" og fortæller på et meget generelt plan om, hvordan det er at være ny forælder til et børnehaveklassebarn. Der behandles emner som overgangen fra børnehave til skole, hvordan det er at være nyt barn i skolen og skolefritidsordningen, der gives råd om børn og trafik, men også gode råd til forældrene om engagement og loyalitet over for skolen.

Kontaktbogen er ud over at være en helt almindelig bog til brug for meddelelser mellem skole og hjem også en reklame for Skole og Samfund. I midten af kontaktbogen er der tyve sider, der kan fjernes, når kontaktbogen tages i brug. Tolv opgavesider til børnene og otte sider med oplysninger til forældrene samt opfordring til at være aktive medspillere i skolens liv og i skolebestyrelsen. Overskrifterne til forældrene er: Engagerede forældre, Klassens kontaktforældre, Aktiv i skolebestyrelsen, Forældre - en ekstra resurse, Læs med dit barn, Den vigtige dialog, Gode arbejdsvaner og Det gode forældremøde. Emnerne behandles kort, og har man lyst til at læse mere, henvises der til relevante hefter udgivet af Skole og Samfund.

Informationerne til forældrene er okay, men sammenblandingen af legesider og kontaktbog synes jeg ikke om. En kontaktbog skal bruges til det, den er, et samarbejdsredskab mellem voksne.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ