Anmeldelse

Hergés oplevelser

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Interessant nok har kulturministeren ikke foreslået, at der bliver udarbejdet en dansk kanon for tegneserier. Trods "Valhalla" og "Rasmus Klump" og et par stykker til ville et sådant projekt da også virke krampagtigt nationalistisk. Serietegnernes superliga ligger i udlandet, ikke mindst i Belgien.

Det er ellers ikke, fordi Tintins tegner Hergé ville passe dårligt ind i et projekt, der går ud på at fremhæve vestlig kultur på bekostning af den, der findes uden for verdens selverklærede centrum. I de første mange år af sin karriere tegnede han for ekstremt højreorienterede belgiske aviser, og han fortsatte ufortrødent, selv om hans arbejdsplads blev overtaget af den nazistiske besættelsesmagt.

Højde- og lavdepunkterne i Hergés liv og karriere er her i Tintinhæfteformat præsenteret i ikke alt for gode tegninger, men de går an. Sidst i bogen er der en nyttig præsentation af persongalleriet omkring Hergé og henvisning til yderligere læsning for læreren.

Sammen med Anders Høgsbro Østergaards film, "Tintin et Moi", giver albummet et fint udgangspunkt for en biografisk læsning af en eller flere af de kendte historier. Så kan man få et samarbejde i stand med historielæreren, er der stof til et fint lille emne.