Anmeldelse Skønlitteratur
0   255

Hergés oplevelser

Fakta<p>Forfatter: Bocquet, Fromental, Stanislas og Dalby</p><br /><p>ISBN: 87-90370-53-8</p><br /><p>149,50 kroner, 64 sider</p><br /><p>Forlag: Forlaget Fahrenheit</p>

Interessant nok har kulturministeren ikke foreslået, at der bliver udarbejdet en dansk kanon for tegneserier. Trods "Valhalla" og "Rasmus Klump" og et par stykker til ville et sådant projekt da også virke krampagtigt nationalistisk. Serietegnernes superliga ligger i udlandet, ikke mindst i Belgien.

Artiklen fortsætter under banneret

Det er ellers ikke, fordi Tintins tegner Hergé ville passe dårligt ind i et projekt, der går ud på at fremhæve vestlig kultur på bekostning af den, der findes uden for verdens selverklærede centrum. I de første mange år af sin karriere tegnede han for ekstremt højreorienterede belgiske aviser, og han fortsatte ufortrødent, selv om hans arbejdsplads blev overtaget af den nazistiske besættelsesmagt.

Højde- og lavdepunkterne i Hergés liv og karriere er her i Tintinhæfteformat præsenteret i ikke alt for gode tegninger, men de går an. Sidst i bogen er der en nyttig præsentation af persongalleriet omkring Hergé og henvisning til yderligere læsning for læreren.

Sammen med Anders Høgsbro Østergaards film, "Tintin et Moi", giver albummet et fint udgangspunkt for en biografisk læsning af en eller flere af de kendte historier. Så kan man få et samarbejde i stand med historielæreren, er der stof til et fint lille emne.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.236 andre er allerede tilmeldt