Anmeldelse

Teamets mappe

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Rundt omkring på skolerne arbejdes der i disse år intenst på at få opbygget godt og velfungerende teamsamarbejde.

Denne mappe kan blive et godt arbejdsredskab for diverse team i deres dagligdag. Forfatterne pointerer i indledningen, at mappen er tænkt som inspiration til teamets arbejde. Ved at benytte nogle af de mange konkrete redskaber, mappen introducerer, håber de, at kvaliteten af teamsamarbejdet kan få et løft.

Mappen indeholder blandt andet diverse planlægningsværktøjer og evalueringsskemaer. I mappen fokuseres der også på kommunikationen såvel i teamet som omkring eleverne.

Der gives således eksempler på diverse modeller til selve teamarbejdet. Her er der blandt andet skemaer, der omhandler værdier/holdninger i teamet, mål, mødestruktur. Der er skemaer og modeller, der omhandler undervisningen, blandt andet i forhold til klare mål og årsplaner samt evaluering af undervisningen. Også elevsamtaler er et af de mange temaer, mappen berører.

Det er med denne mappe som med så meget andet, hvor vi forsøger at skemalægge os gennem diverse problemstillinger og processer i vores samarbejde og undervisning. Det er værd at trække alt det ud af den, der aktuelt kan bruges i en given situation. Efter min mening må man aldrig bruge denne form for redskaber som små bibler, der indeholder den eneste sandhed om, hvordan man opbygger et velfungerende teamsamarbejde. Forfatterne understreger selv, at det er teamets egne aftaler og diskussioner, der er afgørende for et teamsamarbejde af høj kvalitet. Så tag mappen som en hjælpende hånd i konkrete situationer.

Forfatterne har en væsentlig pointe i, at det vigtigste ved starten af et godt teamsamarbejde er afklaring af teamets etiske grundregler, herunder forventninger til samarbejdet - det er første skridt.

Powered by Labrador CMS