Anmeldelse

That's the way

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Denne antologi kan bruges i engelskundervisningen på overbygningen. Teksterne, som blandt andet omhandler forskellige kulturelle, historiske, geografiske og samfundsmæssige aspekter af Storbritannien og USA, er indholdsmæssigt og sprogligt meget varierede.

Blandt teksterne er der eksempler på både romanuddrag, sagprosa og noveller. Disse dækker for eksempel relevante emner som hjemløse, fattigdom, kriminalitet, vold, fedme, mobning, fordomme, det globale miljø og børnearbejde.

Til hver tekst er der udarbejdet detaljerede spørgsmål, der blandt andet kommer ind på forståelse, ordforråd og grammatik. Der lægges desuden stor vægt på, at eleverne skal træne både deres mundtlige og skriftlige færdigheder. Alt materialet er godt glosseret i margenen, og der findes også en dansk-engelsk og en engelsk-dansk ordliste i slutningen af bogen.

Antologien rummer mange fascinerende historier, for eksempel den amerikanske Patricia Highsmiths fortælling om Skip, der dræber sin nabo på grund af jalousi og magtsyge. Vi får også et uddrag fra Nick Hornbys "About a boy", som eventuelt kan suppleres med filmen af samme navn.

Sidst, men ikke mindst, er der i tillæg to quizzer om Storbritannien og USA, som eleverne kan muntre sig med.

Powered by Labrador CMS