Anmeldelse

Liv og religion 5

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Liv og religion"-serien er stadig det bedste bud på en grundbogsserie til kristendomskundskab! Det er stadig en fornøjelse at bladre i grundbøgerne med de flotte illustrationer, og teksterne er stadig gode - nu hvor de er blevet længere og grundigere, hvilket er en naturlig følge af, at eleverne på 5. klassetrin er blevet større og nu kan magte noget mere.

Noget af det nye ved den nye udgivelse til 5. klassetrin er, at arbejdsbogen er blevet erstattet af nogle gode evaluerings- og arbejdsark i en forøget lærervejledning, som nu er blevet forsynet med en praktisk spiralryg. Det har naturligvis også gjort lærerens bog betydeligt dyrere, men så må man også frit kopiere siderne.

Kristendommen fylder kvantitativt mest, fordi det hænger naturligt sammen med, at det er den religion, der gennem de sidste 1.000 år har haft den største indflydelse på dansk kultur og mentalitet. Grundbogen indeholder desuden følgende emner: Munke og klostre, symboler, lykke?, lignelser, hjælpsomhed og sandhedsbegreber. Det er tydeligt, at der nu forventes mere af eleverne med hensyn til faglig viden og analytiske evner. Derfor er der heller ikke så mange kreative og legende aktiviteter med i denne bog, som der tidligere har været til de mindre klassetrin. Til gengæld tænkes der meget i tværfaglige samarbejdsmuligheder, der på den måde gør kristendomsfaget til et af skolens betydeligste fag. Så skynd jer ud og kom i gang med en moderne kristendomsundervisning.