Anmeldelse Skoler
0   302

Folkeskoleloven 2005 / Det siger den ændrede folkeskolelov 2005

Sammenstilling, bemærkninger og gennemførelsesbestemmelser m.v.

Fakta<p>Redigeret af: Kirsten Dupont og Signe Holm-Larsen</p><br /><p>99 kroner, 126 sider</p><br /><p>Redigeret af: Ivar Bak</p><br /><p>99 kroner, 78 sider</p><br /><p>Forlag: Kroghs Forlag / Kroghs Forlag</p>

Artiklen fortsætter under banneret

For tredje gang udkommer nu de reviderede og ajourførte udgaver af ændringerne til folkeskoleloven og lovens udmøntning i praksis.

I princippet en indholdsmæssigt nygennemskrevet bog, der kun i mindre omfang har sammenfald med de to foregående udgaver.

Det lille hæfte "Det siger den ændrede folkeskolelov 2005" beskriver de konkrete ændringer og præciseringer fra 2003 frem til de seneste, der er trådt i kraft 1. august 2005.

Ændringerne gennemgås område for område, og der sluttes af med en beskrivelse af, hvilke "problemstillinger" de kan afstedkomme for kommunalbestyrelsen og skolebestyrelsen samt for skoleledelsen og de ansatte.

Det er ikke mindst ændringerne omkring naturfagene - deres placering og de nye afgangsprøver - der er speciel læsning, set i lyset af at der formodentlig allerede nu er ændringer på vej!

Af andre ændringer, som behandles, kan nævnes "Det friere skolevalg" inden for og uden for kommunegrænsen - og de mulige konsekvenser. I den forbindelse den interessante fornyelse: "En styrkelse af undervisning i dansk som andetsprog - herunder udvidet adgang til at henvise tosprogede elever til andre skoler end distriktsskolen"!

Sidstnævnte er i realiteten en begrænsning af det frie skolevalg for en mindre gruppe elever, der, som det hedder, "ud fra en individuel pædagogisk vurdering har et ikke uvæsentligt behov for undervisning i dansk som andetsprog".

Bogen »Folkeskoleloven 2005« bringer den fulde og opdaterede lovtekst med bemærkninger og fortolkninger.

Den sammenstiller kapitel for kapitel de eksisterende bestemmelser med de kommende, hvilket giver et fint overblik.

Et fyldigt stikordsregister giver hurtig adgang til de områder, man vil vide mere om.

Alt i alt er der fortsat tale om to fine og meget nyttige hæfter, som skaber orden på og giver overblik over de mange små - men alligevel betydningsfulde - ændringer, der er kommet siden 2003.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ