Anmeldelse

Perker

- et interaktivt undervisningsmateriale

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er godt nyt til film- og medieundervisningen i folkeskolens ældste klasser med denne dvd-rom, som indeholder et interaktivt undervisningsmateriale med udgangspunkt i novellefilmen "Perker". Gennem forskellige praktiske øvelser med filmens billed- og lydside giver materialet et kendskab til de filmiske virkemidler.

Novellefilmen er en flot film om nogle natlige slagsmål mellem en bande andengenerationsindvandrere og White Rage. Lederen af White Rage bliver slemt invalideret og indlagt på et hospital. Imens må hans lillebror, Jens, indlede en forhandling om våbenhvile med andengenerationsindvandrerbanden. Her går det op for Jens, at hans ven, Lars, modarbejder ham i kulissen, og Jens tvinges til at vælge side. En meget dramatisk film om et problematisk ungdomsliv i den kriminelle undergrund.

Undervisningsmaterialet på dvd-rommen indeholder shot-to-shot-øvelse, lydøvelse, klippeøvelse, postproduktionsøvelse, skriftligt analysemateriale til filmen, videointerview med filmens instruktør, et detaljeret referat af filmens handling, en liste over alle filmens sekvenser med mulighed for at se dem - og en liste over gængse filmudtryk illustreret med billeder og klip fra filmen.

Undervisningsmaterialet og filmen henvender sig til grundskolens ældste klasser, og det er virkelig en fornøjelse at se, hvor kreativt sådan en film- og medieundervisning kan tilrettelægges.