Anmeldelse Dansk
0   118

H.C. Andersen med hans egne ord

Fakta<p>Forfatter: Ragnhild Bach Ølgaard</p><br /><p>500,00 kroner</p><br /><p>Forlag: Forlaget Eventyrligvis</p>

Formålet med denne cd er det prisværdige at lette dansklærerens arbejde. Ragnhild Bach Ølgaard, der selv underviser i dansk, har samlet en række tekster af H.C. Andersen og forslag til opgaver i forbindelse med disse tekster på en cd. Størstedelen af opgaverne sigter mod mellemtrinnet, og enkelte kan bruges til ældste trin. Desuden er der en samling eventyrbilleder beregnet til yngste trin.

Artiklen fortsætter under banneret

Teksterne og opgaverne er illustreret med Ragnhild Bach Ølgaards egne smukke billedtæpper med motiver fra H.C. Andersens tekster.

Den enkelte lærer kan plukke enkelte dele fra cd'en og supplere med egne opgaver, eller han kan vælge hele samlingen.

Der er gengivet hele treogtyve sider fra H.C. Andersens levnedsbog. Sammen med dagbogsnotater giver de et godt billede af hans første 25 år. De senere år belyses igennem breve, rejsebøger og romanen "Improvisatoren". Uddragene er velvalgte. I forbindelse med disse tekster er der udarbejdet opgaver.

Derudover er der udarbejdet opgaver til eventyrene: "Den lille Havfrue", "Den grimme Ælling", "Historien om en Moder", "Tolv med Posten"," Paradisets Have" og "De vilde Svaner". Eventyrene må man finde i en bog.

I et afsnit gengives Jens Jørgensens og Rolf Dorsets teori om, at H.C. Andersen skulle være kongesøn. Forfatteren er overbevist om teoriens holdbarhed, selv om hun dog nævner, at den modsiges kraftigt af H.C. Andersen-forskere.

Der er mange gode opgave- og tolkningsforslag. Elever og lærere må nok forholde sig kritisk til nogle af dem.

Mange lærere vil mene, at de kan gøre det lige så godt eller bedre selv, andre vil med kyshånd tage imod det udmærkede udvalg af tekster og de mange opgaveforslag.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.234 andre er allerede tilmeldt