Anmeldelse

Hvor kommer verden fra?

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I en tid, hvor det diskuteres, hvorvidt teorien om "intelligent design" er den sande forklaring på, hvordan verden er blevet til, er der udkommet den tredje bog i serien "Hvor kommer . fra?", der beskæftiger sig netop med dette emne.

Gennem forskellige kulturers skabelsesmyter fortælles om jordens og universets tilblivelse, ligesom den mere naturvidenskabelige forklaring bliver præsenteret. På få sider med mange illustrationer kommer vi igennem så forskellige emner som: Ægypten - Solens børn, Norden - Odin og hans brødre, Tibet - Stråleglans og Sort ulykke, Nordamerikas indianere - Jorden, Solen og Månen, Kina - Kæmpen Pan Gu, Videnskaben - En sky af stjernestøv, Danmark - en skoletime. Og endelig er der en masse gode opgaver, der gør bogen meget anvendelig i skolen fra cirka 3. skoleår. Bogen kan med fordel bruges tværfagligt eller som en del af et fagligt læsekursus.

Bogen har nogle meget flotte tegninger af Frede Fabek, og der er både forståelsesopgaver og diskussionsopgaver, som man på ingen måde bør overse, da det er i samtalerne, at man virkelig udvider sit tankegods. En fin lille bog til mellemtrinnet.