Anmeldelse

Eventyrlig læsning 7 / Eventyrlige sange

Hans og Grete

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Denne udgivelse, der er nummer syv i serien "Eventyrlig læsning", ser ved første øjekast ikke ud af så meget - men ved nærmere bekendtskab har undertegnede konstateret, at det i høj grad er et brugbart materiale!

Et hæfte indeholdende syv sange med melodi af Johanne Chortsen Korsgaard og tekst af Eva Chortsen, en cd med de indspillede sange og en lille bog med Eva Chortsens genfortælling af eventyret i en læse-let-version for 2.-4. klasse. Katrine Brandt har på glimrende vis illustreret med søde og finurlige tegninger - meget præcise i udtrykket.

Syv gode, sangbare melodier og dertil hørende vers, der i sig selv fortæller hele eventyret. Skønt sangene er meget iørefaldende og hurtigt lærte, erfarer man ved mange gennemsyngninger, at de helt bestemt holder og vil kunne gøre lykke på de nævnte alderstrin.

Sangene er enten omkvædssange eller sange, der på anden måde gentager en eller flere strofer efter hvert vers, og de er således meget velegnede til en form for optrin/dramastykke/minimusical, hvor verset synges af en/få elever, og omkvædet/den tilbagevendende strofe synges af koret/alle.

Min eneste indvending retter sig mod nodehæftets bagsideoplysninger, der ellers meget fornuftigt redegør for brugsværdien af sangene. Sangene beskrives imidlertid som "friske og iørefaldende".

At sangene er "friske", er nok ikke lige den betegnelse, der falder først for. De fleste står i moltonearter og understreger for mig at se præcis den grumme stemning, der er fremherskende i Grimms eventyr, og som gør dette eventyr meget velegnet som dramatisk stof.