Anmeldelse Musik
0   164

Eventyrlig læsning 7 / Eventyrlige sange

Hans og Grete

Fakta<p>Forfatter: - / Eva Chortsen</p><br /><p>ISBN: 87-7612-080-5 / 87-7612-090-2</p><br /><p>Illustrator: Katrine Brandt</p><br /><p>100 kroner, 48 sider</p><br /><p>Genfortælling af Eva Chortsen</p><br /><p>Serie: Eventyrlig læsning</p><br /><p>200 kroner, 20 sider</p><br /><p>Musik: Johanne Chortsen Korsgaard</p><br /><p>Serie: Eventyrlige sange</p><br /><p>Forlag: Folkeskolens Musiklærerforening / Folkeskolens Musiklærerforening</p>

Denne udgivelse, der er nummer syv i serien "Eventyrlig læsning", ser ved første øjekast ikke ud af så meget - men ved nærmere bekendtskab har undertegnede konstateret, at det i høj grad er et brugbart materiale!

Artiklen fortsætter under banneret

Et hæfte indeholdende syv sange med melodi af Johanne Chortsen Korsgaard og tekst af Eva Chortsen, en cd med de indspillede sange og en lille bog med Eva Chortsens genfortælling af eventyret i en læse-let-version for 2.-4. klasse. Katrine Brandt har på glimrende vis illustreret med søde og finurlige tegninger - meget præcise i udtrykket.

Syv gode, sangbare melodier og dertil hørende vers, der i sig selv fortæller hele eventyret. Skønt sangene er meget iørefaldende og hurtigt lærte, erfarer man ved mange gennemsyngninger, at de helt bestemt holder og vil kunne gøre lykke på de nævnte alderstrin.

Sangene er enten omkvædssange eller sange, der på anden måde gentager en eller flere strofer efter hvert vers, og de er således meget velegnede til en form for optrin/dramastykke/minimusical, hvor verset synges af en/få elever, og omkvædet/den tilbagevendende strofe synges af koret/alle.

Min eneste indvending retter sig mod nodehæftets bagsideoplysninger, der ellers meget fornuftigt redegør for brugsværdien af sangene. Sangene beskrives imidlertid som "friske og iørefaldende".

At sangene er "friske", er nok ikke lige den betegnelse, der falder først for. De fleste står i moltonearter og understreger for mig at se præcis den grumme stemning, der er fremherskende i Grimms eventyr, og som gør dette eventyr meget velegnet som dramatisk stof.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
680 andre er allerede tilmeldt