Anmeldelse Pædagogik
0   232

Den usædvanlige lillesøster

Fakta<p>Forfatter: Peter Solberg Dirksen</p><br /><p>ISBN: 87-21-02608-4</p><br /><p>129,95 kroner, 98 sider</p><br /><p>Forlag: Borgen</p>

Artiklen fortsætter under banneret

Historien handler om Christian, der glider og slår sig bevidstløs på nogle sten. I sin komatilstand møder han sin afdøde lillesøster som en engel, og sammen tager de på nogle fantastiske og drabelige eventyr. Christian lærer at flyve, møder sin onkel og må udkæmpe voldsomme kampe, før han kan vende tilbage til den sønderknuste familie, der sidder ved hospitalssengen.

Bogen giver associationer til andre børnebøger, blandt andet "Brødrene Løvehjerte", i hvilken der jo også måtte kæmpes mod en drage, så læseren sidder lidt med en fornemmelse af genkendelighed.

I fantasyverdenen kan meget ske, og her er der rigelig handling af den fantasifulde slags, som nok kan fange otte-tiåriges interesse.

Formålet med bogen er at åbne mulighed for at bearbejde spædbarnsdød, og ideen med at lade drengen møde sin søster som engel og lade de to børn lære hinanden at kende er god, da det netop kan give fin anledning til samtale om emnet.

Intentionen kan dog nemt drukne i den drabelige og handlingsmættede historie, hvor spænding prioriteres højere end fordybelse i temaet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.235 andre er allerede tilmeldt