Anmeldelse

Den usædvanlige lillesøster

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Historien handler om Christian, der glider og slår sig bevidstløs på nogle sten. I sin komatilstand møder han sin afdøde lillesøster som en engel, og sammen tager de på nogle fantastiske og drabelige eventyr. Christian lærer at flyve, møder sin onkel og må udkæmpe voldsomme kampe, før han kan vende tilbage til den sønderknuste familie, der sidder ved hospitalssengen.

Bogen giver associationer til andre børnebøger, blandt andet "Brødrene Løvehjerte", i hvilken der jo også måtte kæmpes mod en drage, så læseren sidder lidt med en fornemmelse af genkendelighed.

I fantasyverdenen kan meget ske, og her er der rigelig handling af den fantasifulde slags, som nok kan fange otte-tiåriges interesse.

Formålet med bogen er at åbne mulighed for at bearbejde spædbarnsdød, og ideen med at lade drengen møde sin søster som engel og lade de to børn lære hinanden at kende er god, da det netop kan give fin anledning til samtale om emnet.

Intentionen kan dog nemt drukne i den drabelige og handlingsmættede historie, hvor spænding prioriteres højere end fordybelse i temaet.