Anmeldelse Dansk
0   148

Kender du julemanden / Kender du Tordenskjold / Kender du Tyge Brahe

Fakta<p>Forfatter: Eva Tverskov og Karin Hald / Nette Kornerup</p><br /><p>ISBN: 87-7988-228-5 / 87-7988-161-0</p><br /><p>156,25 kroner, 40 sider</p><br /><p>Serie: Det lille fagbibliotek</p><br /><p>Illustrator: Gunnar Breiding</p><br /><p>156,25 kroner, 47 sider</p><br /><p>Serie: Det lille fagbibliotek</p><br /><p>156,25 kroner, 40 sider</p><br /><p>Serie: Det lille fagbibliotek</p><br /><p>Forlag: Forlag Malling Beck / Forlag Malling Beck / Forlag Malling Beck</p>

Spørger man børnene om, hvem af de tre hovedpersoner der er mest berømt, må det nok være julemanden. Men findes han? Eller er han blot en myte? Og er det rigtigt, at han bor i Grønland? For de elever, der har set Pyrus-julekalenderen "Alletiders Julemand", er det nok ingen hemmelighed, at julemanden er allestedsnærværende og stammer helt tilbage fra Tyrkiet, og at han oprindeligt hed Sankt Nikolaus. Herfra kommer myter om den hellige Sankt Nikolaus, der gennem gode gerninger kom til at fremstå som børnenes beskytter. Bogen følger historiens gang, frem til hvordan den moderne julemand fik sit udseende af Coca-Cola og siden blev international superstar.

Artiklen fortsætter under banneret

Næst efter den berømte julemand er der nok nogle, der har set et billede af Tordenskjold på tændstikæskerne, og der er sikkert også nogle, der kan "sjunge om en helt - vidt berømt på sund og bælt". Det er virkelig en spændende biografi, der her tegnes af en ung og ambitiøs søhelt, der gør lynkarriere og deltager i mange søslag - især mod svenskerne. En rigtig drengebog med masser af mandsmod og eventyr.

Alligevel skal vi ikke glemme den verdensberømte videnskabsmand Tyge Brahe, en meget berømt astronom, der levede for mere end 400 år siden, i en tid vi kan kalde renæssancen. Det er renæssanceår i 2006, hvilket gør det meget svært at komme uden om Tyge Brahe. I bogen fortælles der både om de videnskabelige bedrifter og om hans mere private forhold, blandt andet at han havde sølv på næsen.

Bøgerne er til brug i undervisningen i dansk og historie på 3.-5. klassetrin. Alle bøgerne er nemme for eleverne at læse, og der er mange gode illustrationer, som uden tvivl vil virke inspirerende.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.235 andre er allerede tilmeldt

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.380 andre er allerede tilmeldt