Anmeldelse

Dronningens Smaragd

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Pia er tæt knyttet til sin bedstefar, en "pensioneret pengeskabstyv". Bedstefar bor i samme hus som Pia, hendes familie - mor, far og irriterende storebror - og hendes faster. Bedstefaderens tidligere erhverv er ikke velset, og forældrene er noget nervøse for den indflydelse, bedstefaderen måske har på Pia. Bedstefar er ikke mere pensionist, end at han bliver fyr og flamme, da han i avisen læser om en ældre kvinde, der er kommet til byen medbringende sin meget berømte og dyre ædelsten, Dronningens Smaragd. Den vil bedstefar have fat i og starter en charmeoffensiv over for stenens indehaver. Det går ikke helt, som bedstefar har tænkt sig, og for at få komplottet til at lykkes må han have hjælp af Pia. Hun hjælper selvfølgelig sin elskede bedstefar, trods familiens mistro, men må selv hjælpes af en klassekammerat, som er forelsket i hende.

Måske er historien ikke så sandsynlig, men den er underholdende med mange humoristiske scener, og vi får bekræftet, at tro flytter bjerge.

En frilæsningsbog for de 10-12-årige.