Anmeldelse

Engle alle steder

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Letlæste fagbøger med et spændende indhold er meget vigtigt, hvis vi i Danmark skal have væsentligt bedre læsere i grundskolen. Derfor kan jeg kun blive glad, når der udgives en serie - kaldet "Det lille fagbibliotek" - af gode fagbøger. En af de nye udgivelser i serien handler om engle, som vi ser alle vegne - og ikke kun i julen. Vi ser dem i pigeværelser, trykt på tøj, madkasser, lys, servietter, tasker, glansbilleder, køleskabsmagneter, hårspænder og som figurer. Men engle er ikke blot de smukke pyntegenstande, de er også en del af mange menneskers hverdag. Desuden findes der også onde engle (Satans tjenere), og der findes krigerengle - og et helt englehierarki.

I bogen beskrives de mange forskellige slags engle og deres tilblivelse, deres udviklingshistorie, orden, udseende og funktioner. Der er gode eksempler på engle fra Bibelen og i kirken, og jeg kunne derfor godt have ønsket mig at have set engle fra en ikke-kristen kontekst som for eksempel den muslimske og orientalske verden. Heldigvis er bogen ikke af spirituel eller konfessionel art og kan derfor læses af alle - uanset religiøst og politisk ståsted - og eleverne kan få masser af viden og stof til eftertanke. Bogen henvender sig primært til børn i 8-11-års-alderen, som på egen hånd kan læse sig til informationer, viden og oplevelser. Et godt bud til et fagligt læsekursus!