Anmeldelse Kristendomskundskab
0   204

Engle alle steder

Fakta<p>Forfatter: Kirsten Hansen</p><br /><p>ISBN: 87-7988-222-6</p><br /><p>156,25 kroner, 40 sider</p><br /><p>Serie: Det lille fagbibliotek</p><br /><p>Forlag: Forlag Malling Beck</p>

Letlæste fagbøger med et spændende indhold er meget vigtigt, hvis vi i Danmark skal have væsentligt bedre læsere i grundskolen. Derfor kan jeg kun blive glad, når der udgives en serie - kaldet "Det lille fagbibliotek" - af gode fagbøger. En af de nye udgivelser i serien handler om engle, som vi ser alle vegne - og ikke kun i julen. Vi ser dem i pigeværelser, trykt på tøj, madkasser, lys, servietter, tasker, glansbilleder, køleskabsmagneter, hårspænder og som figurer. Men engle er ikke blot de smukke pyntegenstande, de er også en del af mange menneskers hverdag. Desuden findes der også onde engle (Satans tjenere), og der findes krigerengle - og et helt englehierarki.

Artiklen fortsætter under banneret

I bogen beskrives de mange forskellige slags engle og deres tilblivelse, deres udviklingshistorie, orden, udseende og funktioner. Der er gode eksempler på engle fra Bibelen og i kirken, og jeg kunne derfor godt have ønsket mig at have set engle fra en ikke-kristen kontekst som for eksempel den muslimske og orientalske verden. Heldigvis er bogen ikke af spirituel eller konfessionel art og kan derfor læses af alle - uanset religiøst og politisk ståsted - og eleverne kan få masser af viden og stof til eftertanke. Bogen henvender sig primært til børn i 8-11-års-alderen, som på egen hånd kan læse sig til informationer, viden og oplevelser. Et godt bud til et fagligt læsekursus!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
995 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.235 andre er allerede tilmeldt