Anmeldelse

Jylland

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Gyldendals serie om Danmarks forskellige landsdele er der nu udgivet dette bind om Jylland. En meget fin oversigts- og opslagsbog, som indeholder mange faglige dimensioner, der kan bruges i fagene natur/teknik, historie og geografi.

Bogen giver også lærere og elever i folkeskolen en hjælpende hånd til planlægning af ekskursioner, lejrskole og den daglige undervisning i lokalområdet.

I bogen sættes der fokus på aktiviteter og steder, der kunne have elevernes interesse, men der lægges også vægt på sammenhængen mellem elevernes interesser og fagligt indhold.

Bogen indeholder en lang række beskrivelser af landsdele, kort og orientering og fakta. Der vægtes også beskrivelser af landskaber, dyr og planter og fokus på de historiske elementer.

Følgende afsnit beskrives i bogen: Jylland, Nordjylland, Midtjylland, Østjylland, Vestjylland og Sønderjylland - hvert afsnit kommer rundt i landsdelen, som beskrives med mange detaljer. Afsnittene indeholder også fokus på "værd at vide" og "find ud af", som giver eleverne mulighed for at arbejde selvstændigt med fagområderne.

"Jylland" afsluttes med en litteraturliste, et "mini-leksikon" og praktiske oplysninger, der giver læseren fine arbejdsbetingelser for at skabe fagligt overblik.

Bogen er skrevet i et tydeligt sprog, som givetvis passer til eleverne i de ældste klasser. De enkelte afsnit, der beskriver landsdele, kan i høj grad bruges i praksis, så det er ikke svært som underviser at "turde" tage på opdagelse i de små lokalområder. Det er bare med at komme af sted og bruge bogens faglige udfordringer så meget som muligt.

Bogen "Jylland" fremstår i sin helhed som et kvalitetsmateriale med mange gode billeder, kort og illustrationer, der hænger godt sammen med bogens tekstside.

Kan anbefales til alle lærere, der nyder at tage deres elever med på opdagelse i de jyske landsdele - en fin opslagsbog også til skolens bibliotek.