Anmeldelse Historie
0   184

Jylland

Fakta<p>Forfatter: Kaare Øster</p><br /><p>ISBN: 87-02-01779-2</p><br /><p>325 kroner, 270 sider</p><br /><p>Serie: Børnenes store Danmarksbog</p><br /><p>Forlag: Gyldendal</p>

I Gyldendals serie om Danmarks forskellige landsdele er der nu udgivet dette bind om Jylland. En meget fin oversigts- og opslagsbog, som indeholder mange faglige dimensioner, der kan bruges i fagene natur/teknik, historie og geografi.

Artiklen fortsætter under banneret

Bogen giver også lærere og elever i folkeskolen en hjælpende hånd til planlægning af ekskursioner, lejrskole og den daglige undervisning i lokalområdet.

I bogen sættes der fokus på aktiviteter og steder, der kunne have elevernes interesse, men der lægges også vægt på sammenhængen mellem elevernes interesser og fagligt indhold.

Bogen indeholder en lang række beskrivelser af landsdele, kort og orientering og fakta. Der vægtes også beskrivelser af landskaber, dyr og planter og fokus på de historiske elementer.

Følgende afsnit beskrives i bogen: Jylland, Nordjylland, Midtjylland, Østjylland, Vestjylland og Sønderjylland - hvert afsnit kommer rundt i landsdelen, som beskrives med mange detaljer. Afsnittene indeholder også fokus på "værd at vide" og "find ud af", som giver eleverne mulighed for at arbejde selvstændigt med fagområderne.

"Jylland" afsluttes med en litteraturliste, et "mini-leksikon" og praktiske oplysninger, der giver læseren fine arbejdsbetingelser for at skabe fagligt overblik.

Bogen er skrevet i et tydeligt sprog, som givetvis passer til eleverne i de ældste klasser. De enkelte afsnit, der beskriver landsdele, kan i høj grad bruges i praksis, så det er ikke svært som underviser at "turde" tage på opdagelse i de små lokalområder. Det er bare med at komme af sted og bruge bogens faglige udfordringer så meget som muligt.

Bogen "Jylland" fremstår i sin helhed som et kvalitetsmateriale med mange gode billeder, kort og illustrationer, der hænger godt sammen med bogens tekstside.

Kan anbefales til alle lærere, der nyder at tage deres elever med på opdagelse i de jyske landsdele - en fin opslagsbog også til skolens bibliotek.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.401 andre er allerede tilmeldt

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.462 andre er allerede tilmeldt