Anmeldelse Kristendomskundskab
0   337

Tro, håb og angst

Beretninger, drømme og digte fra tokulturelle piger

Fakta<p>Forfatter: Charlotte Standgaard</p><br /><p>ISBN: 87-21-02668-8</p><br /><p>249 kroner, 220 sider</p><br /><p>Forlag: Borgen</p>

Nyt lys over unge tokulturelle pigers vilkår, tanker og drømme i dagens Danmark. Da Charlotte Strandgaard i 2003 stod for et skriveværksted for tokulturelle teenagepiger, vidste hun ikke, hvilken "guldgrube" af erfaringer hun pludselig fik lov til at høre om. De piger, som hun mødte, var hovedsagelig muslimer, og de skrev og fortalte åbent om de følelsesmæssige, etiske og religiøse problemer ved at være født ind i én kultur og vokse op i en anden og om deres kamp for på samme tid at holde fast i deres baggrund og skabe deres egen fremtid.

Artiklen fortsætter under banneret

Foruden pigernes egne tekster indeholder bogen en række personlige livshistorier præget af familiemæssige konflikter, identitetskriser, sammenstød mellem fremmede og danske normer og ikke mindst et dybt engagement i spørgsmål om tro, religion og personlig moral.

For ikke at udlevere pigerne har forfatteren valgt at bruge en fiktiv fortæller, der i en række dagbogssekvenser flyttes et halvt årtusinde tilbage til Sydspanien, til en periode da muslimer, kristne og jøder færdedes jævnbyrdigt blandt hinanden - et modbillede til vores dages religionsopdelte verden. Det er der kommet en meget læseværdig og interessant bog ud af.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
992 andre er allerede tilmeldt

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.383 andre er allerede tilmeldt