Anmeldelse

Tro, håb og angst

Beretninger, drømme og digte fra tokulturelle piger

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nyt lys over unge tokulturelle pigers vilkår, tanker og drømme i dagens Danmark. Da Charlotte Strandgaard i 2003 stod for et skriveværksted for tokulturelle teenagepiger, vidste hun ikke, hvilken "guldgrube" af erfaringer hun pludselig fik lov til at høre om. De piger, som hun mødte, var hovedsagelig muslimer, og de skrev og fortalte åbent om de følelsesmæssige, etiske og religiøse problemer ved at være født ind i én kultur og vokse op i en anden og om deres kamp for på samme tid at holde fast i deres baggrund og skabe deres egen fremtid.

Foruden pigernes egne tekster indeholder bogen en række personlige livshistorier præget af familiemæssige konflikter, identitetskriser, sammenstød mellem fremmede og danske normer og ikke mindst et dybt engagement i spørgsmål om tro, religion og personlig moral.

For ikke at udlevere pigerne har forfatteren valgt at bruge en fiktiv fortæller, der i en række dagbogssekvenser flyttes et halvt årtusinde tilbage til Sydspanien, til en periode da muslimer, kristne og jøder færdedes jævnbyrdigt blandt hinanden - et modbillede til vores dages religionsopdelte verden. Det er der kommet en meget læseværdig og interessant bog ud af.

Powered by Labrador CMS