Anmeldelse Dansk
0   179

Historiske fortællinger

Fakta<p>Forfatter: Susanne Arne-Hansen</p><br /><p>ISBN: 02-03066-7</p><br /><p>167,50 kroner, 112 sider</p><br /><p>Serie: Genreserien</p><br /><p>Forlag: Gyldendal</p>

Bogen indeholder en kort, overskuelig gennemgang af genren og fem meget forskellige tekster fra det historiske univers.

Der redegøres kort for den fiktive og den faktive læseform, ikke nødvendigvis som en valgmulighed, men som en symbiose. Alle er uddrag, relativt lange, men relevante for at finde, vise og diskutere de historiske ledetråde.

De valgte tekster er "Hungerbarnet" af Cecil Bødker, "Leonora" af Maria Helleberg, "En frygtelig ugerning" af Hjørdis Varmer, "Taget til træl" af Anette B. Knudsen og "Dværgen fra Normandiet" af Lars-Henrik Olsen.

Tekstarbejdet er bygget op omkring udarbejdelsen af en læselog. Der gives en god indføring i logarbejdet, og uddragene afbrydes flere gange undervejs af opsamlinger på dette arbejde. Det kunne se ud til at være en god ting, idet en lektie hermed naturligt er afgrænset og overskuelig. Et godt grundlag for den efterfølgende klassedrøftelse.

I opgaverne er der rige muligheder for en meget varieret bearbejdning af teksten såvel skriftligt som mundtligt.

Omkring personskildringer introduceres Bio-digtet. Et godt værktøj, der synliggør den enkelte person mere end en traditionel karakteristik.

Materialet afrundes med afsnittene "Flere historiske opgaver", "Ordliste" og "Flere forslag til historisk læsning". Og så må man undre sig og glædes over, at så meget tekstlig faglighed kan rummes på kun 112 sider. Lærervejledning til "Genreserien" forefindes.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.261 andre er allerede tilmeldt